Meleg Erika
Meleg Erika

Kecskemét, Kossuth tér 5.

Főoldal > Implantátum

Implantátum

A fogimplantátum a páciens életminőségének javítását szolgálja!

Hogyan is „működik” az implantátum?

Az első konzultációtól a végeredményig

A DIAGNÓZIS – az előzetes vizsgálatok során a fogorvos ellenőrzi a vérerek elhelyezkedését, valamint a csont állapotát. A panoráma röntgen és a CT eredményeire alapozva meghatározzák a leginkább használatos implantátum hosszát, szélességét és a csontban való elhelyezkedését.
IMPLANTÁTUM BEHELYEZÉSE – az implantációt helyi érzéstelenítésben végzik, fogorvosi rendelőben, kivételes sterilizációs feltételek mellett. A beavatkozás kb. 1 órát vesz igénybe.
GYÓGYULÁS – A gyógyulás 3-6 hónapot vesz igénybe, ennyi időre van szükség ahhoz, hogy az implantátumok becsontosodjanak.
REHABILITÁCIÓ - A gyógyulás letelte után, az implantátumokat felszabadítják, aztán az integrálódott implantátumba rögzítik a műcsonkot, amelyre majd a korona illetve a fogpótlás rögzül. A végső pótlás elkészítése több hetet vehet igénybe.

A foghiány egy általános, és a közhiedelemmel ellentétben, nem csak esztétikai probléma. Sokan sajnos közömbösek a kérdéssel kapcsolatban, így veszélyeztetve nemcsak saját fogaik egészségét, hanem életminőségüket is. Mivel az S.G.S Dental implantátumai a természetes fogakkal megegyező módon viselkednek, érdemes ezt a lehetőséget választani a beletörődés helyett.

 

Mi is az a fogászati implantátum?

Külsőleg és használatában is olyan, mint egy természetes fog.

A fogorvosi implantátum egy mesterséges foggyökér, ami egy, illetve több hiányzó fog pótlására szolgál. A szövetbarát anyagból készült -titánium ötvözet- implantátumokat sebészeti úton helyezik az állcsontba. Néhány hónap alatt az implantátum felszínén található repedésekbe beépülnek a csontsejtek, vagyis megtörténik a csontintegráció, ami biztosítja az implantátum stabilitását a csontban. A fogorvosok azért is kedvelik a fogászati implantátumokat, mert lehetővé teszi a természetes foghoz hasonló tulajdonságokkal rendelkező fogpótlás kialakítását.

Fogászati implantátumok – a tökéletes megoldás! A műfogsorral ellentétben - melyek valaha megoldást jelentettek a részben, vagy teljes egészében hiányzó fogak pótlására - az implantátumok nem mozdulnak el, nem károsítják a szomszédos, ép fogakat. A kutatások szerint a műfogsort használó emberek 85%-a érzi úgy, hogy protézisük kényelmetlen, és nem igazán megfelelő a mindennapos, állandó használatra.

 

Fogászati implantátum – a megoldás

Az implantátum a behelyezés után rögzül az állkapocsban, így önmagában is alkalmas a szóló foghiányok pótlására a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül. A protézishez képest sokkal inkább ellenáll a rágó-erő által kifejtett nyomásnak, tisztább tőle a beszéd, amit a műfogsor nagymértékben torzít.

Nem okoz fogszuvasodást és majdnem minden korosztálynak megoldást jelenthet.

 

Kockázat vagy lehetőség

Az implantátumokat a fogorvosi rendelőben egy kisebb sebészeti beavatkozás során ültetik be az állkapocsba, helyi érzéstelenítésben.

A szakirodalom és a hosszas tapasztalatok azt mutatják, hogy az implantáció sikeressége eléri a 95%-ot. Előfordulhatnak azonban olyan tényezők, amelyek kedvezőtlenül befolyásolják az implantáció sikerét, mint például a páciens általános egészségügyi állapota, drog használat, krónikus alkoholizmus, dohányzás, rossz szájhigiénia, a páciens együttműködési hajlandóságának hiánya, avagy a csontminőséggel kapcsolatos problémák.

A fogászati implantátumok rendkívül hasznosak, de nem akármilyen áron és nem mindenkinek.
Konzultáljon fogorvosával, mielott meghozza döntését.

 

Az összes fog rehabilitálása, pótlása

Ha egyetlen, vagy az összes fog hiányzik mind az alsó, mind a felső állkapocsban, a legjobb megoldás az implantátumon lévő korona vagy az   implantátumon nyugvó komplett műfogsor. A protézis biztos tartását az implantátumokkal való speciális kapcsolat teszi optimálissá. A   hagyományos, nem implantátumokon nyugvó műfogsor közvetlenül befolyásolja a beszédet, az étkezési szokásokat, az arckifejezést, és   általánosságban a páciens életminőségét.

 

Megfelelnek-e Önnek a fogászati implantátumok?

Több százezer ember használja a világszerte az S.G.S Dental implantátumait, amit Európában a CE hagyott jóvá. Ezen termékek mindegyike   megfelel a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak. Az S.G.S Dental implantátumok minden helyzetre megoldást nyújtanak.

 

Kérdezze fogorvosát, hogy Ön számára is megoldás lehet-e az implantáció!

 

LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYZÓ

Mit látsz? Amit nem látsz! Nem kell évekre lemondanod a mosolyodról, itt a láthatatlan fogszabályzó!

FOGFEHÉRÍTÉS - OPALESCENE

A hófehér mosoly ma már nemcsak az amerikai sztárok kiváltsága. Magyarországon is már évek óta elérhető fogfehérítő kezelés, rendelőnkben is mindennapos feladat.

FOGIMPLANTÁTUM

Nyerje vissza egészséges mosolyát! A fogimplantátum a páciens életminőségének javítását szolgálja!