Meleg Erika
Meleg Erika

Kecskemét, Kossuth tér 5.

Főoldal > Szájsebészet

Szájsebészet

Rendelőnkben Dr. Szontágh Eszter a következő beavatkozásokat végzi ambulánsan:

- Egyszerű és műtéti fogeltávolítás
- Impaktált és retineált fogak eltávolítása
- Gyökércsúcs rezekció
- Cisztektómia
- Kis lágyrész műtétek /pl.: frenulektómia /
- Arcüregzárás
- Fogbeültetés SGS rendszerrel
- All-on-four
- Sinuseleváció
- Csontpótlás

 

A foghiány egy általános, és a közhiedelemmel ellentétben nem csak esztétikai probléma. Sokan sajnos közömbösek a kérdéssel kapcsolatban, így veszélyeztetve nemcsak fogaik egészségét, hanem életminőségüket is.
Mivel az S.G.S Switzerland implantátumai a természetes fogakkal megegyező módon viselkednek, érdemes ezt a lehetőséget választani a „beletörődés” helyett.

A fogászati implantátum külsőleg és használatában is olyan, mint egy természetes fog. A fogorvosi implantátum egy mesterséges foggyökér, ami egy vagy több hiányzó fog pótlására szolgál. A szövetbarát anyagból készült -titánium ötvözet- implantátumokat sebészeti úton helyezzük az állcsontba. Néhány hónap alatt az implantátum felszínén található "repedésekbe" beépülnek a csontsejtek, vagyis megtörténik a csontintegráció, ami biztosítja az implantátum stabilitását a csontban.

A műfogsorral ellentétben - melyek valaha megoldást jelentettek a részben, vagy teljes egészében hiányzó fogak pótlására - az implantátumok nem mozdulnak el, nem károsítják a szomszédos, ép fogakat. A kutatások szerint a műfogsort használó emberek 85%-a érzi úgy, hogy protézisük kényelmetlen, és nem igazán megfelelő a mindennapos, állandó használatra.

Az implantátum a behelyezés után rögzül az állkapocsban, így önmagában is alkalmas a szóló foghiányok pótlására a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül. A protézishez képest sokkal inkább ellenálló a rágó-erő által kifejtett nyomásnak, tisztább tőle a beszéd, amit a műfogsor nagymértékben torzít.
Nem okoz fogszuvasodást és majdnem minden korosztálynak megoldást jelenthet.

Az implantátumokat sebészeti beavatkozás során ültetjük be az állcsontba, helyi érzéstelenítésben.
A szakirodalom és a hosszas tapasztalatok azt mutatják, hogy az implantáció sikeressége eléri a 95%-ot. Előfordulhatnak azonban olyan tényezők, amelyek kedvezőtlenül befolyásolják az implantáció sikerét, mint például a páciens általános egészségügyi állapota, drog használat, krónikus alkoholizmus, dohányzás, rossz szájhigiénia, a páciens együttműködési hajlandóságának hiánya, avagy a csontminőséggel kapcsolatos problémák

jelentkezzenfogaszatikezelesremostA protézis biztos tartását az implantátumokkal való speciális kapcsolat teszi optimálissá. A hagyományos, nem implantátumokon nyugvó műfogsor közvetlenül befolyásolja a beszédet, az étkezési szokásokat, az arckifejezést, és általánosságban a páciens életminőségét.

Több százezer ember használja a világszerte az S.G.S Switzerland implantátumait, amit az Egyesült Államokban az FDA, Európában a CE hagyott jóvá. Ezen termékek mindegyike megfelel a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak.

Az S.G.S Switzerland implantátumok minden helyzetre megoldást nyújtanak.

LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYZÓ

Mit látsz? Amit nem látsz! Nem kell évekre lemondanod a mosolyodról, itt a láthatatlan fogszabályzó!

FOGFEHÉRÍTÉS - OPALESCENE

A hófehér mosoly ma már nemcsak az amerikai sztárok kiváltsága. Magyarországon is már évek óta elérhető fogfehérítő kezelés, rendelőnkben is mindennapos feladat.

FOGIMPLANTÁTUM

Nyerje vissza egészséges mosolyát! A fogimplantátum a páciens életminőségének javítását szolgálja!